Sandy Snap-Touch Tattoo Studio

Sandy Snap-Touch Tattoo Studio

Sandy Snap-Touch Tattoo Studio

Sandy Snap-Touch Tattoo Studio

Sandy Snap-Touch Tattoo Studio

Sandy Snap-Touch Tattoo Studio

Sandy Snap-Touch Tattoo Studio

Sandy Snap-Touch Tattoo Studio

Sandy Snap-Touch Tattoo Studio

Tattoo's kunnen wij ook verwijderen met onze laser

laser 01In het verleden kon een tatoeage alleen verwijderd worden door een chirurgische ingreep of weggeschaafd of weggebrand of met een incisie de tekening uitsnijden.
Dat waren zowat de enige opties en natuurlijk was het resultaat soms erger dan van tevoren.

Nu zijn de technieken verbeterd en kan men tatoeages verwijderen, geheel of gedeeltelijk zonder enige vorm van littekenweefsel of hypopigmentatie ( dit is het eigen pigment dat zogezegd weg is en dan blijft dit een witte vlek die niet meer bruint in de zon )..Wij gebruiken het nieuwste double Q switched yag laser systeem, waarmee je geen last hebt van hypopigmentatie of littekenweefsel !!!

Vragen en antwoorden bij het laseren

Hoe werkt zo'n laser eigenlijk?

Met de laser schieten wij een hoeveelheid energie via een gebundelde lichtstraal op het te verwijderen pigment in je huid. Dit pigment zal die energie absorberen (mits dit op de juiste golflengte gebeurt, anders is die absorptie minimaal) en door die energie ontploft het pigment in ontelbare kleine stukjes. Vanaf dan kan uw eigen lymfesysteem deze kleine stukjes afvoeren via uw bloedsomloop en uiteindelijk door uw lever gefilterd worden om het lichaam te verlaten. Dit is in grote lijnen wat er gebeurt bij het laseren.

Tussen iedere behandeling laat je best 8 weken tijd om alles te laten genezen. Daarna kunnen we opnieuw laseren met een iets hogere energie en zo nemen we telkens een laagje van het pigment weg tot de tattoo voldoende verbleekt is (eventueel om een nieuwe tattoo erbovenop te plaatsen ) of tot hij helemaal onzichtbaar is geworden. Om je huid niet teveel te belasten en zeker geen zware wonden te veroorzaken is het beter om rustig te beginnen.

Doet het laseren pijn?

Het laseren doet niet veel pijn (vergelijkbaar met een elastiekje op je huid ). De hoeveel pijn is verschillend voor iedereen en net zoals bij tattoo’s plaatsen heb je mensen die geen kik geven en mensen die het uitschreeuwen. Dit zal voor iedereen dus een andere ervaring zijn. Eén voordeel, het laseren is veel sneller voorbij dan een tattoo plaatsen. Een behandeling is meestal in een kwartier (voor kleinere tattoos) tot een half uur (voor de grootte van een hand voorbij.

Wat kost zo'n laserbehandeling?

De prijs kan je ongeveer vergelijken met de prijs van een tattoo, alleen moet je soms meerdere keren terugkomen. Hoeveel keer is van veel zaken afhankelijk en dat kan moeilijk ingeschat worden. Soms wil men de tattoo ook alleen maar wat bleker om meer opties te hebben bij een cover-up, meestal zijn wij immers beperkt tot het zwart kleuren om oude of slecht geplaatste tattoo’s te coveren. Met het laseren heeft u terug de mogelijkheid om van een oude of slechte tattoo iets te maken wat u echt wil en niet uit noodzaak een andere tekening moet kiezen.

Amateurtattoos bevatten meestal weinig inkt en reageren dus snel op laser, soms zijn deze na 1 behandeling bijna weg In andere gevallen kunnen tot 3 behandelingen nodig zijn.
Professionele tattoo’s bevatten meer inkt en hebben meestal tot 5 behandelingen, soms tot 8 behandelingen nodig indien men die helemaal weg wil. Heel precies kan dit echter nooit voorspeld worden.

laser 02laser 03

Zijn er mogelijke bijwerkingen na een laserbehandeling?

Tatoeageverwijdering is in principe een veilige behandelingsmethode die echter enkele mogelijke bijwerkingen met zich meebrengt. Op het behandeld gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende ongeveer 24 tot 48 uur. Dikwijls is dit echter ook een gewilde bijwerking omdat het soms de efficiëntie van de behandeling weergeeft. De kans dat volgende complicaties optreden is zeer miniem maar toch is het nodig dat u ze kent.

  • Er kan Langdurige roodheid (tot 1 week) optreden.
  • Soms over- of onderpigmentatie,in het bijzonder bij blootstelling aan uv stalen.
  • Ook kan er een beschadiging van de ogen optreden bij ontoereikende bescherming van de ogen. Daarom moet u steeds een beschermbril dragen tijdens de behandeling en zeker nooit rechtstreeks in de laserstraal kijken.

Onmiddellijk na de behandeling zal er tijdelijk een witte verkleuring van de huid optreden. Dit tijdelijke onschuldige neveneffect heet "laser snow". Deze witte verkleuring verdwijnt ongeveer een half uur na de behandeling. Er zou ook een lichte roodheid en zwelling van de huid kunnen optreden, dit trekt sneller weg door na de behandeling te koelen met een icepack. De eerste twee weken is het aan te raden de huid goed te beschermen met een sunblock wanneer de behandelde plaats blootgesteld wordt aan de zon.

Welke naverzorging moet ik voorzien na een laserbehandeling?

  • Best niet gaan zwemmen, bubbelbad of jacuzzi nemen.
  • Best geen zon of zonnebank voor de behandelde plaats
  • Houd de behandelde plaats proper en steriel.

EndFAQ

Voor verdere vragen omtrent de mogelijkheden, prijzen en behandeling met de laser bij Snap-touch kunt u ons altijd vrijblijvend contacteren of even tot in de studio komen.